Fietsverlichting kopen

Ga je ’s avonds met jouw fiets op pad? Dan is de kans groot dat je door het donker fietst. In dat geval moet je zorgen voor goedwerkende fietsverlichting. Op deze manier ben je namelijk zichtbaar voor andere weggebruikers. Werkt jouw fietsverlichting niet meer? Dan kun je bij OlightExpert makkelijk en snel online fietsverlichting kopen. In ons assortiment kom je namelijk verschillende soorten fietslampen tegen. Hierdoor kan iedereen bij ons geschikte fietsverlichting kopen.

Fietsverlichting kopen bij OlightExpert brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo duurt het bijvoorbeeld niet lang voordat jij jouw fietsverlichting in huis hebt. Bestellingen die wij op werkdagen voor 16.00 uur ontvangen, verwerken wij namelijk dezelfde dag nog. Heb je fietsverlichting bij ons besteld, maar blijkt dat de lamp niet geschikt is voor jouw fiets? Geen probleem, want OlightExpert biedt jou de mogelijkheid om fietsverlichting binnen 30 dagen zonder opgaaf van reden te retourneren.

  

Kleur

Prijs

Filter

  

Kleur

Prijs

Olight
 • Premium zaklampen
 • Erkend leverancier
 • Vriendelijke ondersteuning
 • Uitgebreide garantie
 • Levering in Benelux

Waarom is goede fietsverlichting zo belangrijk?

In Nederland raken jaarlijks flink wat fietsers betrokken bij een verkeersongeval. Een groot aantal van deze ongevallen gebeurt in het donker. Veel fietsers worden in het donker aangereden omdat andere weggebruikers hen over het hoofd zien. Ontbrekende of slechtwerkende fietsverlichting is hier vaak de oorzaak van. Dit is direct ook de voornaamste reden om te zorgen voor goed licht op jouw fiets. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je goed zichtbaar bent, wat de kans op een ongeval verkleint.

Fietsverlichting kopen doe je niet alleen maar om beter zichtbaar te zijn in het verkeer. Nee, want je hebt er ook meer zicht door in het donker. Het voorlicht van jouw fiets schijnt immers op de weg, waardoor je goed ziet waar je fiets. De kans op een valpartij is hierdoor een stuk kleiner. Dankzij een fietslamp vallen gaten in de weg vroegtijdig op. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor takken en andere rommel. Aangezien dergelijke zaken tijdig opvallen, is de kans groot dat je hierop kunt anticiperen. Hierdoor blijf je waarschijnlijk op jouw fiets zitten.

Zowel voor- als achterlichten

Het belang van goedwerkende fietsverlichting mag niet onderschat worden. Heb je momenteel geen licht op jouw fiets? Wacht dan niet te lang met fietsverlichting kopen. Zorg er altijd voor dat zowel jouw voor- als achterlicht werkt. Je bent in dat geval immers goed zichtbaar voor zowel  tegemoetkomend als achteroprakend verkeer.

Als je een blik op ons assortiment werpt, zie je snel genoeg dat je bij ons verschillende soorten fietsverlichting kunt kopen. OlightExpert verkoopt namelijk niet alleen maar voorlampen voor jouw fiets, maar ook achterlampen. Van beide soorten fietsverlichting kom je verschillende exemplaren tegen. Hierdoor moet het wel heel raar lopen wil je geen geschikte lamp voor jouw fiets tegenkomen in ons assortiment.

Belangrijke aandachtspunten voor fietsverlichting

Fietsverlichting kopen kan vandaag de dag op verschillende manieren. Je kunt naar een fietsenwinkel bij jou in de buurt gaan, maar je kunt ook online fietsverlichting kopen. De meeste mensen richten zich tegenwoordig tot het internet. Logisch, want je hoeft dan immers de deur niet uit. Je bestelt namelijk vanuit jouw luie stoel en de fietsverlichting wordt binnen de kortste keren bij jou thuis afgeleverd.

Wil je online fietsverlichting kopen? Dan raden wij je aan dit niet op de eerste de beste site te doen. Je moet namelijk weten dat er nogal wat verschil zit in de kwaliteit van fietsverlichting. Uiteraard wil je voorkomen dat je binnen de kortste keren weer op zoek kunt naar nieuwe fietslampen. Daarom zetten wij hier een aantal aandachtspunten op een rijtje die van pas komen bij fietsverlichting kopen.

 1. Werking
  Fietsverlichting is er vandaag de dag in allerlei varianten. Dit maakt fietsverlichting kopen er niet makkelijker op. Om het jezelf wat makkelijker te maken, kijk je eerst naar de werking van de lampen. Zo kun je bijvoorbeeld fietsverlichting kopen die werkt op een dynamo. De dynamo wekt de stroom op, waardoor jouw voor- en achterlicht gaan branden als je aan het fietsen bent. Vroeger werkte vrijwel alle fietsverlichting op deze manier, maar tegenwoordig zien we steeds meer fietsverlichting met batterij of accu. Grote voordeel hiervan is dat draadjes overbodig zijn;
 2. Manier van bevestigen
  Een tweede aandachtspunt bij Olight fietsverlichting kopen is de manier van bevestigen. De meeste voorlampen zijn voorzien van een ringetje, ook wel een bajonetsluiting genoemd. Door deze sluiting is het mogelijk om de lamp aan de stang van jouw stuur te bevestigen. Kies je voor Olight fietsverlichting? Dan is het vaak ook mogelijk om de lamp op een helm te bevestigen. Uiteraard kan dit alleen als de helm over de juiste aansluiting beschikt.
  Een voorlamp bevestig je vaak aan het stuur van jouw fiets, maar hoe zit het eigenlijk met een achterlamp? Dat hangt af van de verlichting die je koopt. De meeste Olight achterlampen kun je op twee manieren monteren. Allereerst kun je ervoor kiezen om de lamp om een buis te bevestigen, bijvoorbeeld een buis van jouw bagagedrager. Heb je geen bagagedrager? Dan kun je de achterlamp onder jouw zadel moteren. Bepaal voor jezelf wat je makkelijkste manier van bevestigen vindt en besluit dan pas welke fietsverlichting je wilt kopen;
 3. Lichtintensiteit
  Eerder in deze tekst haalden we al aan dat het belangrijk is om goed zichtbaar te zijn als je in het donker fietst. Met fietsverlichting zorg je hiervoor. Toch ben je niet met alle fietslampen even goed zichtbaar. Zo laat de lichtintensiteit van goedkope fietsverlichting soms te wensen over. Wil je dit voorkomen? Kijk dan goed naar de lichtintensiteit bij fietsverlichting kopen. Als je niet weet hoe je dit achterhaalt, richt jij je tot het aantal lumen. Hoe meer lumen een fietslamp heeft, des te beter je zichtbaar bent in het donker;
 4. Aantal standen
  Bij fietsverlichting kopen zijn er maar weinig mensen die letten op het aantal standen van de lamp. Toch is dit wel iets om serieus naar te kijken. Waarom? Omdat je op deze manier zelf regelt hoeveel licht de fietslamp afgeeft. Bovendien kun je hiermee jouw zichtbaarheid vergroten. Een lamp die meerdere standen heeft, beschikt vaak ook over één of twee knipperstanden. Kies je voor een Olight fietslamp? Dan kun je vaak kiezen tussen de standen low, medium en high. Hoe hoger de stand, des te meer stroom de lamp verbruikt. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor de brandduur van jouw fietsverlichting.

Waarom Olight fietsverlichting kopen?

Er zijn tegenwoordig talloze bedrijven die fietsverlichting produceren. Hierdoor kun je vandaag de dag fietsverlichting kopen van verschillende merken. Omdat Olight fietsverlichting relatief duur is, geniet dit mogelijk niet jouw voorkeur. Toch raden wij je aan de lampen van dit merk niet direct af te schrijven. Waarom niet? Omdat je kwalitatieve fietslampen in huis haalt als je kiest voor Olight fietsverlichting. Dit merk maakt namelijk gebruik van de beste materialen. Hierdoor kun je jaren vooruit als je fietsverlichting van dit merk koopt. Daarbij komt dat er van alles mogelijk is op het gebied van Olight fietsverlichting. Gevolg hiervan is dat er voor iedere fiets wel een geschikte lamp te vinden is.

Fietsverlichting kopen bij OlightExpert

Bij OlightExpert ben je aan het juiste adres als je fietsverlichting wilt kopen. Heb je reeds een blik geworpen op ons assortiment? Dan is het je opgevallen dat wij verschillende soorten fietslampen verkopen. Deze verlichting kun je gebruiken op een gewone fiets, maar ook op een mountainbike of racefiets. Daarbij komt dat wij zowel voor- als achterlampen van Olight verkopen. Let er goed op welke lamp je koopt, want voorlicht moet bijvoorbeeld wit of geel zijn. Een achterlicht mag enkel rood licht uitstralen. Dit is bij wet geregeld in Nederland.

Het grote en diverse aanbod is één van de redenen om fietsverlichting te kopen bij OlightExpert. Toch gaan wij nog een stapje verder. Zo verwerken wij bestellingen die op werkdagen voor 16.00 uur geplaatst worden dezelfde dag nog. Hierdoor heb je jouw Olight fietsverlichting binnen de kortste keren in huis. Daarbij komt dat je bij ons geen verzendkosten betaalt als je voor minimaal 70 euro aan fietsverlichting bestelt. Twijfel je of de verlichting geschikt is voor jouw fiets? Laat je hierdoor dan niet weerhouden om een bestelling te plaatsen. Als je besluit om bij ons fietsverlichting te kopen, mag je deze binnen 30 dagen zonder opgaaf van reden terugsturen.